Joulupukki saapui Unkariin 1.12.

Unkarin uutisissa kerrottiin 1. joulukuuta, että tänä vuonna 14. kerran suoraan Lapista liikkeelle lähtenyt Joulupukki on jälleen aamupäivällä laskeutunut poroineen Unkariin Ferenc Lisztin lentokentälle. Joulupukkia vastassa oli innakas ”fanijoukko”; monet lapset olivat jopa pukeutuneet ”aitoon” tonttulakkiin. Joulupukki puolestaan oli tullut mielellään Unkariin, jossa ”lapset olivat niin tavattoman kilttejä”.

Punanuttuinen, -lakkinen  ja valkopartainen Joulupukki käy lasten riemuksi viikon aikana useissa kaupungeissa vieraillen mm. kouluissa ja sairaaloissa . Vierailu sattuu samaan aikaan kuin unkarilaisen perinteen mukaan Mikulás – eli P. Nikolaus, joulupukkimme kansainvälinen vastine – käy lapsiperheissä jättäen lahjansa lasten ikkunalle esille asetettamiin saappaisiin. Mikulásin vierailu tapahtuu 6. joulukuuta eli Miklósin päivänä. Usein käy niin, että lapset eivät Mikulásia näe, mutta jos näkevät, niin hänellä on perinteisenä seuralaisena Krampusz, jonka tehtävänä on risuja lahjoittamalla muistuttaa huonosti käyttäytyneille lapsille hyvien tapojen tärkeydestä.

Miklósin suomalaisia vastineita ovat Niilo, Nikolai, Niklas ja Niko. ”Joulupukki” lienee niitä harvoja sanoja, jotka on suomesta lainattu unkarin kieleen sellaisenaan.