Kirjastojen unkarilaisia aarteita 11.4.

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen tiloissa Helsingissä (katusoite Kaisaniemenkatu 10) järjestetään torstaina 11.4. tilaisuus, jossa unkarilaisen kirjallisuuden tuntijat Anna Tarvainen Magdolna Kovács ja Anna Kokko kertovat kirjasuosikeistaan, joiden joukossa on myös piiloon jääneitä helmiä.

Kirjastojen kätköt ovat aarteita pullollaan: on paljon suomennettua unkarilaista kirjallisuutta, joka ei näy juuri missään. Unkarilaisen runouden päivänä noustaan puolustamaan ajatonta kirjallisuutta tuomalla esiin kirjakaupoista jo poistuneita, mutta kirjastojen hyllyiltä edelleenkin löytyviä teoksia ja innostamalla kuulijoita tekemään omia löytöjä.

Tilaisuudessa myös luovutetaan vuoden 1918 István Rácz -palkinto.

11.4. on runoilija Attila Józsefin syntymäpäivä, mutta päivää vietetään Unkarissa myös unkarilaisen runouden päivänä.

Tilaisuuden järjestävät Suomi-Unkari Seura ja Suomi-Unkari Seuran Helsingin yhdistys sekä Helsingin Yliopiston unkarin oppiaine.