Kokoonnuimme makumatkalle Unkariin Hyvinkään Tapainlinnan koululle 28.1.2017. Ruokalajeja toteutettiin iltapäivän aikana 9, ja jokaisella parilla oli 1-2 reseptiä tehtävänään. Opettajana toimi Pia-Maria Honkanen, ja osallistujat saivat muutaman lisäreseptin myös kotiin kokeiltavaksi.
Alussa kerättiin tarvikkeet käden ulottuville ja luettiin reseptejä tarkkaan.
Keltaiset ja oranssit paprikat olivat kuin väriterapiaa harmaan sään vallitessa.
Hitaammin valmistuvat ruokalajit, lángokset ja paprikakanan kanssa nautittavat mykyt, keräsivät katselijoita muiden ruokalajien jo valmistuttua. Mykyjen tekemiseen otettiin avuksi pursotuspussi.
Jokaisen ruokatapahtuman ja kokkikurssin maistuva vakiovieras: gulassi.
Ruokalajeista koottiin suuri buffet. Pääruokina oli tarjolla gulassia ja leipää, pörköltiä ja riisiä, paprikakanaa ja mykyjä, täytettyjä paprikoita, peruna-makkaralaatikkoa (rákott krumpli) ja lángoksia erilaisin täyttein. Jälkiruokina oli tarjolla omenastruudelia ja lättykakku, lisäksi Hyvinkään Suomi-Unkari Seura lahjoitti Törleytä. Kukaan ei lähtenyt kotiin nälkäisenä.