Kansainvälinen Hyvinkää – pienet matkamessut 3.-4.3.2017

Hyvinkään kaupungin aloitteesta paikalliset ystävyysseurat pohtivat, mitä voisivat tehdä yhdessä. Kaikilla ystävyysseuroilla on samankaltaisia haasteita toiminnassaan: jäsenmäärät ovat vähenemään päin, ja toiminta tavoittaa melko vähän ulkopuolisia. Yhdessä tehden on mahdollista saada tapahtumaan monenlaista ohjelmaa ja laajempi yleisö. Ensimmäiseksi toteutettavaksi ideaksi valikoitui pienten matkamessujen nimellä kulkenut ehdotus, ja tapahtumapaikaksi pääkirjasto.

Tapahtumaan osallistuivat Hyvinkään Suomi-Unkari Seuran lisäksi kuusi muuta ystävyysseuraa: Hyvinkään Venäjä-seura, Hyvinkään Suomi-Ranska yhdistys, Hyvinkään Tuglas-seura, Hyvinkään Seudun Espanjan Ystävät, Hyvinkään Suomi-Amerikka Yhdistys ja Hyvinkään kehitysmaayhdistys. Ystävyysseurojen lisäksi edustus oli muutamilta muilta aiheeseen liittyviltä toimijoilta.

Perjantaina rakensimme esittelypisteet kirjaston ryhmätilaan. Ryhmätilassa esitettiin tietoiskuja seurojen toiminnasta, matkailusta, ystävyysmaiden kulttuurista ja kieliopinnoista. Kirjaston ala-aulassa oli puolestaan useita musiikki –ja tanssiesityksiä, jotka houkuttelivat paikalle hyvin yleisöä. Yhdistysten esittelypisteillä sai harjoittaa kielitaitoaan, osallistua tietovisaan ja arpajaisiin ja kuulla ajankohtaista tietoa yhdistysten toiminnasta. Lauantaina kävijöitä oli huomattavasti enemmän kuin perjantaina. Kirjaston puolesta esillä oli sekä kaunokirjallisuutta ystävyysmaista että matkaopaskirjoja.

Yhteistyössä saavutimme paljon tavallista suuremman yleisön ja saimme jaettua ystävyystoiminnan ilosanomaa. Yhdessä olemme enemmän!

Unkarin pika-alkeet kestivät noin 5 minuuttia – toivon kuulijoiden muistavan ainakin kaksi sanaa.

Hyvinkään Seudun Espanjan Ystävät kutsuivat esiintyjät tanssimaan salsaa ja argentiinalaista tangoa kirjaston aulaan. Moni kävijä yllättyi ohjelmanumeroista.

Hyvinkään Venäjä-seura oli kutsunut paikalle Duo Tulitsan esittämään venäläisiä kansanlauluja ja ikivihreitä sävelmiä. Molemmat esitykset houkuttelivat paikalle paljon yleisöä.

Hyvinkään Suomi-Unkari Seura kutsui paikalle Lángos-auton palvelemaan nälkäisiä kirjaston viereisen omenapuukujan luona.