Jäsenkirje 3/12

JÄSENKIRJE 3/12

10.12.2012

 

 

Joulu on taas ovella

ja jälleen yksi toimintavuosi alkaa olla lopuillaan. Ei kuitenkaan ihan, sillä

 

Joulumarkkinat              ensi viikonloppuna kunnanvirastolla pidetään joulumarkkinat. Meille on varattu sieltä myyntipöytä la 15.12. klo 10 -15. Myymme arpoja, käsitöitä ja leivonnaisia. Aputontut olisivat jälleen tarpeen! Klo 9 – 15 välille tarvitsisimme muutaman myyjän, vaikka tunnin tai kahden vuoroon. Leipuritonttujen apua kaipaisimme myös. Kuittia vastaan voimme maksaa ainekset. Valmiit leivonnaiset voi tuoda kunnanvirastolle lauantai aamuna klo 9 eteenpäin tai pirauttaa Riikalle, joka voi hakea ne kotoa (mutta vain kirkonkylältä). Lisäksi otamme vastaan pieniä arpajaispalkintoja. Nyt myymme vain voittoarpoja – siis joka arpa voittaa.

 

Révfülöpiläisten vierailu

                                            Unkarilaisten ystäviemme vierailu sujui erittäin hyvin. Saimme saatella tyytyväisenoloiset vieraat kotimatkalle. He kaikki toivoivat pääsevänsä Sodankylään vielä uudelleen. Vierailuviikolle osui useita kulttuuritapahtumia, jotka tietenkin hyödynsimme ohjelmassamme: lastenkulttuuria, saamelaismusiikkia ja Big Bandin juhlakonsertti. Luontoon suuntautuvat retket olivat ensisijalla vieraiden toivomuslistalla, ja niinpä he pääsivätkin ihailemaan talvista luontoamme niin Pyhällä kuin Luostollakin. Judit-tädin retkeilyn mahdollisti Tuulan näppärä potkuri, jonka kuljettaminen mukana autossa oli helppoa.

                                            Joulupukin tapaaminen oli odotettu ohjelmanumero. He kävivät tapaamassa pukkia Napapiirillä. Ja yllätys, yllätys: Pukki saapui vielä lauantain pikkujouluun tapaamaan ystäviämme lahjasäkki mukanaan!

                                           

                                            Ystävämme lähettävät terveisiä kaikille, jotka syystä tai toisesta eivät tällä kertaa päässeet tapaamaan heitä!

 

                                            Lämpimät kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille jäsenillemme niin Sodankylässä, Rovaniemellä kuin Pyhälläkin! Ilman teitä vierailun toteuttaminen ei olisi onnistunut. Kiitokset myös kaikille yhteistyötahoille.

 

 

 

                                                                                      

    

Révfülöpin kuulumisia

Suomen ystävä ja monille Révfülöpin kävijälle tuttu Margit ”Zsuzsa” Hajdu kuoli alkukesästä. Zsuzsa oli se tyylikäs iäkkäämpi rouva, jonka Kalevalaan useampi sodankyläläinen vieras sai kirjoittaa nimensä. Zsuzsa oli aktiivinen toimija niin Kotiseutuyhdistyksessä kuin monessa muussakin seurassa.

 

Révfülöpin luterilaiseen kirkkoon on rakennettu pieni, lämmitetty talvikappeli, joten talven aikana jumalanpalvelukset voidaan pitää kirkossa.

 

Révfülöpissä suunnitellaan kirjasto-museo-galleria –rakennuksen peruskorjausta. Näillä näkymin siitä olisi tulossa kulttuurin monitoimitila, jossa koko rakennus olisi yhtä salia.

 

Révfülöpin matka          Ensi vuonna on meidän vuoromme matkustaa Balatonille. Otamme vastaan ehdotuksia niin matkan ajankohdasta kuin mahdollisesta teemastakin. Matkan hinta riippuu paljolti lentolipuista, joiden lisäksi perimme noin 200 €/hlö. Tällä summalla katetaan lentokenttäkuljetukset Sodankylä – Rovaniemi – Sodankylä, unkarilaisille maksettava retkiraha sekä yhteiset viemiset isännille.

 

Yhteinen EU-hanke       Sodankylän, Révfülöpin ja Heiligenblut (Itävalta) kunnat ovat suunnittelemassa yhteistä nuorisovaihtohanketta. Hankkeen teemana on vesi. Kuulemme varmaankin hankeen edistymisestä keväämmällä. Mutta on hienoa, että saamme kaksi ystävyyskuntaa mukaan yhteiseen toimintaan nuorten parissa.

 

Lasten taidenäyttely     Käytössämme on toukokuuhun saakka révfülöpin koululaisten taidenäyttely. Työt ovat erittäin korkeatasoisia ja värikylläisiä. Näyttely kiertää talven aikana eri kouluilla, mutta se on mahdollista saada muuallekin. Näyttelystä voi kysellä tarkemmin Riikalta.

 

                                            Rauhallista joulun odotuksen aikaa ja hyvää tulevaa vuotta!