Jäsentiedotteet

JÄSENTIEDOTE 1/09

3.4.2009
AURINKOISTA KEVÄÄN ALKUA, UNKARIN YSTÄVÄT!

Uusi toimintavuosi on pyörähtänyt käyntiin vuosikokouksen myötä. Kokous pidettiin 27.2. ja läsnä oli 9 osaston jäsentä. Puheenjohtajaksi valittiin Riikka Maijanen. Hallituksen jäseninä jatkavat Merja Leinonen, Tuula Norberg ja Tiia Karhulahti. Erovuoroisten tilalle valittiin Veikko Tepsa, Rauni Salmela, Tuula Niemelä ja uutena Reeta Hyttinen.

Jäsenmaksu
Jäsenmaksut säilyvät ennallaan, eli varsinainen jäsenmaksu on 25 €. Alennettuun jäsenmaksuun oikeutetuille jäsenmaksu on 15 €, ja yhteisöjäsenille 50 €. Voit maksaa jäsenmaksun oheisella tilisiirrolla. Maksaessasi nettipankissa tai laskunmaksuautomaatilla muista mainita viitenumero. Jäsenmaksuun sisältyy neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Suomi-Unkari -lehti.

Jäsentietojen päivitys
Jotta saat toimintaamme koskevan postisi kotiin saakka, muistathan tarvittaessa ilmoittaa meille ajan tasalla olevat yhteystietosi.

Jäsenilta Vietämme kevään jäseniltaa pe 24.4. klo 18 Alan talolla teemalla ”Sodankylä unkarilaisin silmin”. Kotiunkarilaisemme kutsutaan kertomaan vaikutelmistaan elämästä täällä pohjan perillä, ja tietokoneelta on mahdollisuus katsella révfülöpiläisten ystäviemme kuvia kevään 2006 matkalta sekä meidän kuvaamaamme materiaalia viime syksyn vierailusta.
Tuttuun tapaan illan valmistelut alkavat kello 16, jolloin innokkaimmat voivat saapua paikalle auttamaan ruuanlaitossa ja muissa puuhissa. Perimme ateriasta ja juomista 10 €/hlö illan kulujen kattamiseksi.
Ilmoittautumiset Riikalle puh. 040 518 2696 tai riikka.maijanen@pp2.inet.fi ma 20.4. mennessä. Samalla voit esittää toivomuksia illan ruokalistan suhteen. Kaikkia toiveita emme voi varmastikaan toteuttaa, mutta ehkä juuri sinun rakkain unkarilainen makumuistosi löytyy illan ruokalistalta…

Unkarin matka
Tänä vuonna teemme ystävyysmatkan Révfülöpiin yhteistyössä Sodankylän Kisasiskojen kanssa. Matkan ajankohta on 1. – 8.6. ja teemana on pyöräily. Siskoja on lähdössä mukaan kahdeksan (heistä kaksi myös osastomme jäseniä). Mukaan sopii vielä neljä innokasta pyöräilijää. Ohjelma ei ole vielä valmis, mutta unkarilaiset ystävämme ahertavat sen parissa. Toiveena on esitetty neljää pyöräilypäivää (20 – 40 km/pv), vierailua Hévízin kylpylässä sekä tutustumista Budapestin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Tiedossa on varmasti hienoja kokemuksia ja unohtumattomia elämyksiä. Matkan tarkka hinta ei ole vielä selvillä, mutta tullee olemaan yhteensä 600 – 700 € (lennot, retket jne.). Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, ota yhteyttä Riikkaan mahdollisimman pian.

Viinimatka OK-matkat järjestää viinimatkan Unkarin kuuluisimmille viinialueille Egeriin ja Tokajiin 27. 9. – 1.10.2009. Matkan hinta Helsingistä on 1085 – 1150 €/hlö. Lisätietoja saa Matkailosta.

Kitisen kesä
Kitisen kesää vietetään 4. – 5.7. Toivottavasti tänä vuonna saamme todellakin nauttia kesästä – viime kerralla lämmintä oli juhlalliset + 5 astetta ja sadetta sekä tuulta oli vähintäänkin riittävästi. Osallistumme la 4.7. kylätorille. Myymme ainakin arpoja ja esittelemme toimintaamme. Jos mieleesi tulee hyviä myyntituotteita tai ideoita työnäytökseksi, laita postia tulemaan.

Ystävyyskunta
Révfülöpin kunta teki aloitteen virallisesta ystävyyskuntasuhteesta viime lokakuussa. Asia etenee pikku hiljaa, mutta päätöksiä saamme odotella vielä jonkin aikaa. Nyt voimme olla iloisia siitä, että kunnan asenne vaikuttaa hyvin myönteiseltä ja meillä on asiasta kiinnostunut henkilö kunnanvaltuuston johdossa. Uskomme suurlähettiläs Viléniä, joka viime kesänä totesi: ”Kyllä tästä vielä hyvä avioliitto saadaan aikaiseksi.”

Nuoret ystävämme
Ágin harjoittelu kunnan kulttuuritoimessa on ohi, mutta hän asuu ja työskentelee toistaiseksi vielä Sodankylässä. Toivottavasti saamme pitää Ágin täällä mahdollisimman kauan.
Bori palaa takaisin Székesfehérváriin kesäkuussa, opiskeluvuosi Sodankylän lukiossa on silloin päättynyt.
Eszter Bedy (ensimmäinen kummiopiskelijamme) asuu edelleen Belgiassa. Hän avioitui Jaaninsa kanssa viime toukokuussa, eli on nyt rouva Heyrick.
Marina (Annamária Kósa) asuu Ranskassa. Hän on toivottavasti saanut ajokortin, ainakin talvi on mennyt sitä varten harjoitellessa.
Muista entisistä kummiopiskelijoistamme ei ole hetkeen kuulunut mitään. Syksyllä toivottavasti saamme uuden ystävän Lapin yliopiston vaihto-opiskelijoista.

Rovaniemen seudun osasto 35 v.
Naapurimme juhlii syyskuussa 35-vuotista toimintaansa. Muistamme heidän vuosipäiväänsä, ja osallistumme heidän järjestämiin tapahtumiin. Rovaniemeläisten juhlaan on tulossa unkarilaisia esiintyjiä. Pyrimme saamaan esiintyjät vierailulle myös Sodankylään.
Vuoden toimtakalenteri

Huhtikuu * 24.4. jäsenilta Alan talossa: unkarilaista ruokaa ja syksyn kuvasatoa

Kesäkuu * Unkarin matka 1. – 8.6. yhdessä Sodankylän Kisasiskojen kanssa

Heinäkuu * la 4.7. Kitisen kesän Kylätori-tapahtuma

Syyskuu * uusi kummiopiskelija
* SUS Rovaniemen seudun osasto 35 v.
* unkarilainen esiintyjäryhmä Sodankylässä (?)

Lokakuu * Unkarin kulttuuriviikko kouluilla

Joulukuu * pikkujoulu
* joulumyyjäiset ja joulumarkkinat
Tervetuloa mukaan toimintaan!

Tästä voit ladata jäsentiedotteen Word-muodossa
Jäsentiedote 1/09