20. Sziget-festivaali käynnistyi 8.8.

Keski-Euroopan suurin ja viime vuonna katsojien parhaaksi äänestämä maailmanmusiikin suurfestivaali Sziget (suom. saari) käynnistyi eilen.Budapestissa. Maineestaan huolimatta noin 3 miljardin forintin budjetilla toimiva Sziget on viime vuosina ollut tappiollinen. Tästä syystä myös ohjematarjontaa on supistettu aiemmasta. Tänä vuonna ohjelmisto on keskitetty neljälle lavalle: Pop-Rock Nagyszínpad, OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad, A38 Színpad ja Aréna. – Ohjelmatarjontaa täydentävät alueen monet baarit, ravintolat ja muut yleisötilat tilapäisine näyttämöineen tai esiintymislavoineen (yli 50 kappaletta) tarjoamalla päivittäin erilaisia ulkomaisin ja unkarilaisin taiteilijavoimin toteutettuja musiikki-,  teatteri- ja kabaree-esityksiä sekä seminaareja, taidenayttelyitä ja työpajoja sekä muita interaktiivisuuteen haastavia esityksiä.

Festivaaliin oli 8.8. myyty 50000 tiistaista suunnuntaihin voimassa olevaa viikkolippua, jo 0-päivänä festivaalivieraita oli ollut 45000, mutta ohjelmaa oli myös päivinä -1 ja -2, eli virallista avajaispäivää edeltävinä päivinä. Viikkolipun hinta (ml. camping ja päivät 0  ja -1) on 225 euroa, 5-päivän lippu on 195 euroa ja päivälippu 45 euroa, mutta avajaispäivää edeltäneiden päiviren liput oivat olennaisesti normaalia päivälippua halvempia.

Sunnuntai (päivä -2) oli Unkarilaisen laulun päivä (Magyar Dal Napja), jolloin esiintyi unkarilaisia kevyen musiikin tähtiä ja yhtyeitä; maanantaina (päivä -1) vuorossa oli illalla 20:00 Csík-yhtye (Csík zenekár), joka yhdistää esityksissään unkarilaista kansanmusiikkia nykypäivän kevyen musiikin virtauksiin; tiistaina (päivä 0) esiintyi illalla klo 20:00 Ákos ja 23:15 alkoi heavy metal-ohjelma myös toisella lavalla. Keskiviikkona ( päivä 1) ”helvetti pääsi irralleen Sziget-festivaalilla” (Szigeten szabadult el a pokol), kuten M1-uutislähetyksen toinen ankkuri Edit Varga  asian ilmaisi, ohjelma alkoi kahdella suurlavalla ja kahdella pienemmällä lavalla, A38 lavalla ja Arénalla. Ensimmäiset yhtyeet astuivat lavalle kello 15 jälkeen, suurelavoilla viimeiset aloittivat klo 21:40 ja pienemmillä lavoilla 04:00. Yhden itapäivän ja yön aikana noin 30 unkarilaista ja ulkomaalaista yhtyettä ja ensemblea solisteineen pääsee esiintymään faneilleen ja kuulijoilleen eli neljän esiintymislavan tarjoamaan viiden vuorokauden suurkatselmukseen mahtuu noin 150:n ensemblen esiintyminen.