Orbán toisti työllisyystavoitteensa

 Pääministeri Viktor Orbán toisti jälleen kerran työllistamistavoitteensa 24.8. Bükissä Lähellä Itävallan rajaa (Vasin läänissä Länsi-Unkarissa) avatessaan Nestlé-konsernin tehdaslaajennuksen. Tehdas valmistaa lemmikkieläimille tarkoitettuja Purina-tuotteita, joita viedään 40 maahan, raaka-aineet ovat 80-prosenttisesti unkarilaisia. Investointi oli kaikkiaan 13 mrd. forinttia ja luo maahan 150 uutta työpaikkaa. Nestlé on investoinut Unkariin viimeisen viiden vuoden aikana 30 mrd forinttia. Konsernilla on Unkarissa 1700 työntekijää

Eri yhteyksissä kuluneen vuoden aikana pääministeri on esittänyt saman tavoitteen, jonka hän M1:n uutisten mukaan nosti jälleen esille tehdaslaajennuksen käyttöönoton yhteydessä pitämässään juhlapuheessa. Nykyisen noin neljän miljoonan työllistetyn ja veronmaksajan asemesta Unkari tarvitsisi 5 tai 5,5 miljoonaa työpaikkaa, jotta yhteiskunta pysyisi toimintakykyisena. Pääministeri muistutti myös, että maassa on useita satojatuhansia nuoria, jotka eivät ole koskaan nähneet vanhempiensa tekevän ansiotyötä. ”Ellei tavoitetta saavuteta, talousjärjestelmämme tulee säilymään yhtä haavoittuvana kuin se on ollut koko edellisen vuosikymmenen ajan”, varoitti pääministeri. Epäedullinen huoltosuhde on siis ajankohtainen kysymys myös Unkarissa.