Lainaneuvotteluihin vamistaudutaan

21.–22. 9. 2012. Perjantaina ja lauantaina kerrotaan uutisissa hiukan enemmän Kansainväliselle valuuttarahastolle ja EU:n komissiolle lähteneen kirjeen sisällöstä. Ministerti Varga uskoo, että sopimukseen päästäisiin marraskuun loppuun mennessä.

Varga kertoo 23.9. M1:n uutisten siteeraaman Magyar Nemzet-lehden mukaan, että Unkari haluaisi takeet 12–15 mrd. euron lainasta, jonka hallitus voisi edullisin ehdoin saada 2–3 vuodeksi maan taloudellisen tilanteen niin vaatiessa (elővigyazátossági hitel), ja että tälaiseen sopimukseen olisi reaaliset mahdollisuudet. Tavoitteena [säästökohteita valittaessa] on byrokratian vähentäminen, mutta hallitus ei halua koskea eläkkeisiin, mutta on valmis keskustelemaan sosiaalisten etuuksien tarkoituksenmukaisemmasta kohdentamisesta.
Pääministerin mukaan Unkarin hallituksen talouspolitiikan tavoitteena on valtionvelan vähentäminen, kilpailukyvyn ja työllisyyden parantaminen ja työllisten määrän nostaminen (egyre több a munkából él
ők száma). Pääministeri kertoo ”demokraattiseen keskustaan kuuluvien puolueiden internationaalin” (Euroopan kansanpuolue, European People’s Party, EPP) ryhmä kokouksessa, että Unkari on taloudellisen ja yhteiskunnallisen menestyksen kynnyksellä.