Bajnai vastatuulessa

8.11.2012. Poliittisen myrskyn aiheutti edellisen sosialistisen pääministerin Gordon Bajnain ilmoitus lupautua vuoden 2014 vaaleihin koottavan oppositiorintaman, Yhdessä 2014, Együtt 2014, pääministeriehdokkaksi. Jo aiemmin uutisissa kerrottiin, ettei kansalaisorganisaatio voisi asettaa 2014 vaaleihin ehdokkaita, ei esim. Bajnain taustalla oleva Haza és haladás-yhdistys tai säätiö. Nyt kritiikki kohdistuu myös itse Bajnaihin. Pääministeriä ja hallitusta tukevan ja maan suvereniteetin loukkauksista sekä velkaantumisesta huolestuneen Civil Összefogás forumin (CÖF) tiedottaja pyrkii uutisille antamassaan lausunnossa pudottamaan Bajnain henkilön maanpinnalle: ”Bainai ei ole mitään muuta kuin Gyurcsányn reinkarnaatio”. Fideszin tiedottajan mukaan maan taloudelliseen romahdukseen syyllistyneet mennesiyyden hahmot ovat nousemassa uudelleen esille ja lausunnolla tarkoitetaan juuri Bajnaita. ”Hän kuuluu niihin,jotka veivät työläisiltä yhden kuukauden palkan ja eläkeläisiltä yhden kuukauden eläkkeen … ja valuuttavelallisille he sanoivat, että hiukan pienemmässäkin asunnossa voi asua”. Kritiikin mukaan ”Bainai ei ole [mikään] uusi ihminen eikä Vapahtaja.” CÖF:n mukaan amerikkalaiset tahot tukevat hänen säätiötään, siksi hänen riippumattomuutensa on kyseenalaistettava; CÖF suunnittelee jopa joka talouteen jaettavaa tiedotetta, jossa käsiteltäisiin Bajnain polittista toimintaa. Haza és haladás-yhdistyksen arvion mukaan maa on pahemmassa taloudellisessa kriisissä kuin konsanaan 2010.