Ensilumi satoi Karpaateilla

1.10. Unkarin uutiset kertoivat, miten ensilumi yllätti jälleen kerran autoilijat ja teiden kunnossapidosta vastaavat, tällä kertaa  Romanian Itä-Karpaateilla. Hargitafürdőn alueelta otetuissa videoleikkeissä näytettiin, miten autonrenkaisiin kiinnitettiin kesken matkanteon lumiketjuja ja matkustajat työnsivät pikkubussia tienpenkalta takaisin ajoradalle. Lunta tuli aamuyöstä 1300–1500 metriä korkealla Hargita-vuoriston alueella jopa 10 cm. Hargitan korkeimmat huiput ulottuvat lähes 1800 m:n korkeuteen (Madarasi-Hargita 1801 m). Pakkastakin oli Hargitafürdőssä -3o C ja Karpaattien kaakkoiskärjen tuntumassa, paljon alavammassa Csíkszeredassakin lämpötila oli vain +2o C. Lukusia autoja oli suistunut ojaan ja junat olivat Brassón alueella myöhässä useita tunteja. Paikallisten asukkaiden mielestä ensilumi olisi voinut vielä antaa odottaa tuloaan. – Romanian viranomaiset olivat antaneet syksyn ensimmäisen, yhdeksää Itä- ja Etelä-karpaattien lääniä koskevan lumivaroituksen.