Vaalin tulos vahvistettu

Oppositio suhtautui epäillen äänioikeuden myöntämiseen kaksoiskansalaisuuden hankkineille ulkounkarilaisille. Monissa arvioissa epäiltiin, että äänet menisivät hallituskoaliitiolle eili Fidesz-KDNP:lle. Näin kävikin, sillä maan rajojen ulkopuolella annetut äänet jakautuivat seuraavasti:

  • Fidesz–KDNP 95,49 %
  • ”Yhtynyt vasemmisto-oppositio”, MSZP–Együtt – DK – PM – MLP 1,16 %
  • Jobbik 2,28
  • LMP 0,45 %

Lopullinen paikkajako (kun äänistä on laskettu 99,99 %)

  • Fidesz–KDNP 133
  • MSZP–Együtt – DK – PM – MLP 38
  • Jobbik 23
  • LMP 5

Päättyneen vaalikauden hallituskoaliitio sai siis äärimmäisen niukasti yli 2/3 enemmistön eli toimintaansa jarkava hallituskoaliitio kykenee tarvittaessa omien parlamenttipaikkojensa turvin viemään lävitse perustuslain säätämisjärjestyksessä tapahtuvan lainsäädännön. Uutisten mukaan vaalitulos on poikkeuskellinen myös sikäli, että edellisellä vaalikaudella hallitusvastuussa ollut koaliitio sai seuraavissakin vaaleissa yli 2/3 parlamenttipaikoista.

Hallitusrintama on ylivoimainen, kun katsotaan enemmistövaalilla 106:sta vaalipiiristä valittujen parlamenttijäsenten jakautumista puolueittain. 106 paikasta Fidesz–KDNP sai 96. Yhdistynyt vasemmisto-oppositio 10, joista kahdeksan Budapestin vaalipiireistä sekä yksi Miskolcista ja yksi Szegedistä.