Uusi Petőfi TV aloittaa suorat lähetykset

Petőfi TV aloitti kaksituntiset lähetyksensä sunnuntainaina 15. maaliskuuta Unkarin julkisin varoin ylläpidetyun television M2-kanavalla parhaaseen lähetysaikaan kello 20. Petőfi TV lähettää ohjelmaa suorana joka ilta. Lähetyspaikkana on Tonavan rantaan Teknillisen yliopiston kampuksen edustalle ankkuroitu A38 -laiva. Lähetyksen nimi on Poiminntoja tai Selailuja, Böngésző [oik. selaileva, poimiva] –.Lähetystoiminnan aloittamissta kertoi M1:n uutiset sekä MTI:n tiedote 13.3.2015.

Petőfi TV aloitti toimintansa uutena itsenäisenä kanavana M2:n lastenohjelmien kanssa samalla ohjelmapaikalla, műsorsáv. Petőfi Rádió. Petőfi TV:n kohdeyleisönä, célközönség, ovat 16–35 -vuotiaiden ikäryhmät, ilmoitti aiemmin julkisin varoin ylläpidetystä radio- ja televisiotoiminnasta vastaava organisaatio, Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Unkarin tietotoimistolle.

Ohjelmapaikan ohjelmatoimintaa johtaa Petőfi Rádió -aseman päätoimittaja Gergely Horváth, suoran lähetyksen toimittajia ovat MTVA:n tunnetut Tv-kasvot Csilla Tatár, Angéla Galán ja Krisztina Rátonyi sekä edellämainittujen ohella Péter Kerekes, Imre Fodor ja Jakab Márk.

A38 -laivalta alkaa päivittäin kello 20 tunnin pituinen Poimintoja-niminen suora lähetys, (ajánlóműsor) sekä maanantaista lauantaihin makasiinityyppinen kulttuuriohjelma nimeltään Minä olen täällä, Én vagyok itt. Ohjelma lähetetään säännöllissti Erzsébet térillä toimivasta klubista, (Akvárium Klub) sekä kulttuurin näkökulmasta jännittäviltä tapahtumapaikoilta (Budapestissa), kerrottiin A38:n perjantaisessa tiedotteessa.
Petőfi TV:n ohjelmassa jatkuu Laiva A38:n konserttisarja, päivittäin säännöllisesti näytetään 50 minuutin pituisina parhaita unkarilaisia (sekä ulkomaisia) yhtyeitä ja niiden esiintyjiä esitteleviä konserttitaltiointeja ja henkilökuvaesittelyjä, portréfilm.

Laiva A38:n Minä olen täällä -niminen ohjelma on koko ajan avoinna kaikkia varten, niinpä jokainen, joka nousee laivaan, pääsee heti mukaan ohjelmaan.