”Uutiset: silloin kun jotain tapahtuu”

 Híradók: Akkor. Amikor, Uutiset: silloin kun [jotain tapahtuu Näin mainostettiin MTVA:n [Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap] lehdistötiedotteessa M1-kanavan uudistumista. Uudistuvan M1-kanavan keskeiseksi sisällöksi tulevat muodostumaan tunnin välein lähetettävät uutiset. Uusi formaatti otetaan tiedotteen mukaan käyttöön kansallisena juhlapäivänä 15. maaliskuuta kello 6 alkaen.

Uusi M1-kanava rakentuu tunneittain lähetettävien uutisten varaan ja juuri tämän takia suunnittelusta vastannut johtoryhmä korostaa uutisten lähettämisen tärkeyttä. Uuuden kanavan eräs ominaispiirre tulee olemaan, että aamukuudesta puoleenyöhön televisionkatsoja voi seurata uutislähetyksiä, joiden väliin sijoittuvat ajankohtaisille teemoille lisäväriä antavat makasiinityyppiset ohjelmat. Formaatti tulee vahvistamaan tunnetta, että katsojan seurattavana on viiden minuutin välein aina uusi katsaus, mikä mahdollistaa jatkuvan uutisvirran seuraamisen.

M1:kanavan kahdeksasta toimittajasta (házigazda) tulee ohjelmajohtajia, műsorvezető. Unkarin julkisin varoin ylläpidetyn kanavan keskeisenä tavoitteena on, että uutisten avulla välitetään katsojalle oman maan ja ulkomaiden tapahtumat SILLOIN, KUN ne tapahtuvat.. Luonnollisesti tiettyinä aikoina lähetettävät uutislähetyksen saavat suuremman painon, aamun ensimmäisen uutislähetyksen ohella kello seitsemän uutiset, kello 12:n uutiset ja illalla kello 18 alkavat uutisset sekä kello 19:30 alkavat uutiset, jotka tähän astikin ovat olleet illan pääuutislähetys. Duna TV:n katsojat näkevät myös tulevaisuudessa M1:n uutiset kanavansa vakiintuneina uutisaikoina. Illan pääuutislähetys, kello 19.30:n uutiset laajenevat tunnin mittaisiksi, lähetyksen uutisankkureina tulevat vuorotellen toimimaan – M1:n uutislähetyksissä jo aiemminkin uutisankkureina toimineet – Balázs Németh és Miklós Borsa.

Samanaikaisesti uudistuvan M1:n kanssa voidaan seurata englanninkielistä uutislähetystä, näin muilla mantereillakin elävät unkarilaiset sekä Unkarista kiinnostuneet ulkomaalaiset voivat seurata Unkarin uutisia: kanavan toimittajat ovat ilmoittaneet – aikavyöhykkeet hiuomioonottaen – erityisesti kaksi ajankohtaa englanninkielisiä uutislähetyksiä varten. Tämän ansiosta Etelä- ja Pohjois-Amerikassa tai Aaasiassa ja Australiassa asuvat voivat seurata Unkarista kertovia uutisia sekä Unkarin näkökulmasta kerrottuja maailmantapahtumia.

Ensimmäinen uudistuneen kanavan uutislähetys on siis seurattavissa aamuvarhaisella 15. maaliskuuta kello kuusi alkaen Unkarin julkisen television päivittäin lähetettävällä ajankohtaiskanavalla.

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, MTVA, on vuoden 2011 alussa toimintansa aloittanut sateevarjo-organisaatio, joka hallinnoi ja koordinoi Unkarin julkisin varoin ylläpidettyä radio- ja televisiotoimintaa sekä Unkarin tietotoimistoa (Magyar Rádió, Magyar Televízió, Magyar, Duna Televízió ja Magyar Távirati Iroda). Organisaation tarkoituksena on myös lisätä kustannustehokkuutta poistamalla päällekkäisyyksiä ja yhdentämällä ohjelmatuotantoa.