Julistenäyttely Olympia-puistossa

Kossuth-aukion uudelleenjärjestelyn ja -rakentamisen yhteydessä uudistettiin myös osa Kossuth-aukion ja parlamentin toimistotalon, [Országgyűlési irodaház, aiempi Unkarin sosialistisen työväenpuolueen, MSZMP, päämaja] välissä ollut alue Olympia- tai unkarilaisittain Olimpia-puistoksi. Alueen pohjoisosa on nurmikkoa ja eteläosassa on lasten leikkipuisto.

Maanantaina 5.10. Kansalaisten Yhteistoimintafoorum, Civil Összefogás Forum, sai uutisaikaa televisiouutisissa pakolaiskysymystä käsittelevälle julistenäyttelylleen. Foorumin johtaja László Csizmadia kertoi uutisissa, että julistenäyttelyllä pyritään osoittamaan, miten paljon eräiden oppositopoliitikkojen [aiemmat] laitonta maahantuloa koskeneet [ja ensi sijassa humanitääristä näkökulmaa korostaneet ja hallituksen linjaa kritisoineet] lausunnot ja [tämän päivän] todellisuus poikkeavat toisistaan. Julisteissa ovat tunnettujen DK-, sosialisti- ja Jobbik-puolueen edustajien kasvokuvat ja heidän lausuntonsa sekä rinnalla kontrastina kuvat iskulauseita huutavista ja kiviä heittelevistä pakolaisryhmistä.

Näyttelyä avatessaan Csizmadia totesi, että näyttelyn avajaisiin (5.10.) mennessä yli 300000 henkilöä oli ylittänyt laittomasti Unkarin rajan. Hän kiinnitti huomiota siihen, että jos Euroopan johtajat eivät toimi ajoissa, nykyinen Eurooppa tulee häviämään ja sisällissotien mahdollisuus sekä terrorismin uhka Euroopassa lisääntyy.