Unkarinkielinen nukketeatteriesitys ja jumalanpalvelus

Sunnuntaina 11.12. Nekalan seurakuntatalossa (Kuoppamäentie 23) esiintyy klo 16 alkaen Kabóca-nukketeatteri. Nukketeatterin liput ovat aikuisilta 15 €.

Teatteriesityksen jälkeen on tarjolla lisää unkarilaista ohjelmaa, sillä
samana päivänä (11.12.) ja samassa paikassa pidetään pienen kahvitauon jälkeen klo 17.30 alkaen unkarinkielinen jumalanpalvelus, jossa saarnaa Pál Molnár-Veress.  Kahvituokio on ”rakennettu” nyyttikestiperiaatteella eli sinne voi viedä mukanaan leivonnaisia, virvoitusjuomia yms. − Tilaisuuden järjestäjä on Suomen unkarilaisten yhdistys, a Finnországi Magyarok Egyesülete.

* * * * *

Arvostettu Kabóca Bábszínház, Kabóca-Nukketeatteri [kabóca = nivelkärsäinen, kaskas] on toiminut vuodesta 2001 lähtien Unkarin Vesprémissä. Tampereella teatteri esittää Kálmán Tóthin (1831–1881) sankarirunoelman Pál Kinizsi. Kinizsi (1431–1494) oli maineikas sotapäällikkö Turkkia vastaan käytyjen sotien alkuvaiheissa. Tunnin mittaisen seitsemästä kohtauksesta koostuvan näytelmän ohjaaja on András Szőke Kavinszki.