Maahantulon ehdot kiristyivät

Hallituspuolue Fidesz torjui turvapaikkahakemusten käsittelyyn liittyvää eurooppalaista kritiikkiä 8. maaliskuuta. – M1:n uutisten mukaan Bryssel ja unkarilaistaustaista amerikkalaissijoittaja George Sorosia lähellä olevat organisaatiot ovat käynnistäneet kiivaan hyökkäyksen Unkarin parlamentin tekemiä rajavalvonnan tiukentamiseen tähtääviä lakimuutoksia vastaan. Ne aikovat rangaista Unkaria siksi, että Unkari ei ”halua sallia pakolaisten etenevän valtioalueensa lävitse” pitemmälle Keski-Eurooppaan. Fideszin parlamenttiryhmän tiedottaja János Halász kertoi keskiviikkona Budapestissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että Unkarin rajaa puolustavia poliiseja ja sotilaita vastaan hyökätään valhein, ja näitä valheita heille kirjoittavat Sorosin tukemat ryhmät, Soros emberei.

Useat Sorosin [taloudellisesti] tukemat organisaatiot – kuten Amnesty International ja Magyar Helsinki Bizottság, Artemisszió Alapítvány ja Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület sekä MigSzol – Migráns Szolidaritás Csoport – hyökkäsivät yhteisellä julkilausumallaan laillisesti toteutettua rajojen vahvistamispäätöstä, a jogi határzár megerősítése, vastaan ja kiirehtivät Brysseliä toimenpiteisiin Unkaria vastaan. Näin siis tilanteen näki tiedottaja, jonka käsityksen mukaan maahantuloa puolustava puolue, bevándorláspárt, näillä lausunnoillaan vain rohkaisi maahantuloa suunnittelevia ylittämään Unkarin rajan ja asettuessaan viranomaisia vastaan, se oli innostamassa kannattajiaan rikkomaan lakia. Halász piti tällaista toimintaa sietämättömänä ja totesi, että sen, joka tulee Unkariin, on noudatettava Unkarin lakeja.