Cegléd yhteistyöhön

28.8. palattiin uutisissa Ceglédin Csatárin kaupunginosan tulehtuneeseen tilanteeseen. 19.8. arvioiden mukaan noin 400 Új Magyar Gárdan jäsentä oli kerääntynyt paikalle ja 78 poliisin läsnäolo osaltaan esti välikohtauksen kaartin jäsenten ja paikallisten romanien kesken. Kaartin jäsenet oli saanut paikalle alueen nopeasti kasvanut rikollisuus (varkaudet ja murrot). Sittemmin 30-40 poliisia on partioinut kaupunginosassa päivittäin.

Keskusteluissa, joissa ovat oleet mukana Jobbik-puolueen ja Fideszin paikalliset edustajat sekä poliisi on etsitty ratkausmallia. Keskustelujen tuloksena kaupungin pormestari László Földi (Fidesz) kokosi työryhmän laatimaan toimenpide-ehdotuksia tilanteen rauhoittamiseksi ja rikosten vähentämiseksi. Sekä romanit että unkarilaiset ovat mukana työssä, jonka tavoitteena on luoda edellytykset romanien integroitumiselle. Yhteisesti luodaan ryhmiä, joiden tehtävänä on rikosten ehkäisy ja kansalaisten vapaaehtoinen järjestyksenvalvonta.