800 työntekijää saamassa lopputilin

M1:n uutisten (29.8.) mukaan ISD Dunaferr Zrt -terästehdas on aloitamasa 800 työntekijää koskevan irtisanomismenettelyn. Järjestely koskee myös Budapestia: Kispestin kaupunginosassa Liptak-telepin teolisuusalueella toimivan teräsvalssaamon, 63 vuotta toimineen Lőrinci hengerműn kaikki 250 työntekijää tullaan irtisanomaan joulukuun 2012 alusta. Syynä on unkarilaisen ja eurooppaaisen terästeollisuuden ahdinko. Dunaferr-konserni on Dunaújvárosin suurin veronmaksaja, mutta viime vuonna se tiuotti tappiota 6 mrd. forinttia.

Lőrincin valssaamon työntekijät joutuvat joko eläkeputkeen tai uudelleenkoulutukseen, joskin koulutusjakson palkkaus on alhaisempi kuin nykyinen.– Oppositio ksyi välittömästi uutisissa, mitä alueen Fidesz-puolueen kansanedustajat ovat tehneet estääkseen irtisanomiset.