Csendőr vai rendőr – santarmi vai poliisi?

21.10.2012. Jobbik-puolue järjesti demonstraation Egerin kaupungin lounaispuolella sijatsevassa 2500 asukkaan Kerecsendissä (Hevesin lääni), sillä puolueen mukaan koko paikkakunta on joutunut rikosaallon alle, községet ellepő bűnözéshullám miatt. Läheisen Gyöngyöspatan Jobbik-puoluetta edustava pormestari Oszkar Juhász totesi tilaisuudessa, että jokin on mennyt vikaan Unkarissa, sillä monet tietävät oikeutensa, mutta eivät velvollisuuksiaan. Paikkakuntalaiset olivat Juhászin mukaan pyytäneet apua, sillä ”osa romaneista tekee kylän elämän mahdottomaksi”. Mielenosoittajilla, jotka vaativat kansalaisten toimesta hoidettua järjestyksenvalvontaa, csendőrség , poliisin, rendőrség lisäksi (sananmukaisesti csendőrség tarkoittaa santarmikuntaa), oli leveä banderolli, jossa teksti: állitsuk meg a cigánybűnözést, pysäyttäkäämme romanirikollisuus. – Vastaavia uutiskynnyksen ylittäneitä tilaisuuksia on järjestetty mm. Miskolcissa ja Ceglédissä.