Koulujen Unkari-viikot (vko 43)

Lokakuussa, vko 43 tai koululle soveltuva viikko, Suomen kouluissa vietetään jälleen koulujen Unkari-viikkoja. Valtakunnallinen Suomi-Unkari Seura on valmistautunut monin tavoin ko. viikkoon. Viikolla 41 (10.10.) ilmestyy Suomi-Unkari-lehden tee­manumero, jota jaetaan kouluille. Tee­maviikon aineistoa tulee seuran verkkosivuille, jonne avataan Unkari-viikon projektille oma sivusto lehden ilmestyessä. Projekti on laatinut aineistoa lehdessä ja verkossa julkaistavaksi mm. :

  • ideoita Unkari-teeman käsittelyyn koulussa,
  • valmiita tuntisuunnitelmia, artikkeleita eri aloilta, kuten uutuuskirjojen esittelyjä, ruokareseptejä, artikkeleita unkarin ja suomen kielen sukulaisuudesta, tietoja suomalais-ugrilaisista kansoista,
  • neljän Suomessa asuvan nuoren unkarilaisen haastattelut, kokemuksia opiskelija- ja harjoittelijavaihdosta sekä
  • tärkeitä linkkejä.

Toivomme, että eri aineiden opet­tajat viikkoa suunnitellessaan ottavat yhteyttä joko pääseuraan tai meihin. Autam­me mielellämme!