Unkarin viikko Tampereen korkeakouluissa

Tampere ja Koillis-Unkarin Miskolc solmivat ystävyyskaupunkisuhteet puoli vuosisataa siteen vuonna 1963. Molemmissa kaupungiessa järjestetään tämän pitkään jatkuneen vuorovaikutuksen merkeissä erilaisia tilaisuuksia. Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut on avannut oman Unkari tulee kylään-sivuston tapahtumia varten.

Tampere oli kolmas suomalainen kaupunki, joka solmi ystävyyssuhteen unkarilaisen kaupungin kanssa. Vain Lahti ja Kemi ehtivät edelle. Miskolc on Pohjois-Unkarin suurin kaupunki noin 170 000 asukkaallaan.  Miskolcissa sijaitsevan Diósgyőrin linnan raunioilla järjestetään nykyisin erilaisia kulttuuritapahtumia ja -festivaaleja. Miskolcissa kannattaa piipahtaa uimassa vuoren sisään rakentuneessa luolakylpylässä. Vuosien varrella kaupunkien välistä yhteistyötä on tehty monella sektorilla. Kulttuuri- ja nuorisovaihto, erilaiset urheilutapahtumat ovat olleet merkittävä osa toimintaa. Viime aikoina yhteistyötä on syvennetty myös EU-projektien puitteissa, mm. kansalaisosallistumisen kehittämisessä. Molemmat kaupungit haluavat juhlistaa juhlavuotta arvokkaalla tavalla.

Tampereen korkeakoulut järjestävät Unkarin viikon, jonka yhteydessä käsitellään suomen ja unkarin kieltä, unkarilaista yhteiskuntaa ja kulttuuria, maiden välisiä suhteita ja erityisesti Unkarin kirjallisuutta. Luennoille on vapaa pääsy.