BKV uusii bussikalustoaan

50 uutta BKV:n eli Budapestin liikennelaitoksen, Budapesti közlekedési vállalalt, tunnuksin varustettua Mercedes-linja-autoa aloitti vappuna liikenteen Budapestissa. M1:n uutisten mukaan 500 autoa on pääsemässä elikaarensa päähän, keskimääräinen käyttöikä kaupunkiliikenteessä olevalle linja-autolle on 18 vuotta. Monet halusivat kokeilla uusia busseja ja pitivät niitä erinomaisina vanhoihin Ikarus-biusseihin verrattuna. Liikenteen melu ei kuulunut sisälle samalla tavoin kuin vanhoissa busseissa. Uusissa matalalattia- busseissa on ilmastointi ja pysäkkinäyttö ja niihin mahtuu enemmän matkustajiakin. Turhaan ei pääministeri Orbán todennut, että ”nyt voimme omissa busseissamme perehtyä maailman modernerimpaan bussiteknologiaan”. Lähiviikkoina otetaan käyttöön vielä sata uutta linja-autoa lisää. Pääkaupungin lliikennelaitos on siis tältä osin saanut välttämättöminä pidettyjen investointiensa rahoituksen kuntoon. Budapestin kaltaisen suurkaupungin julkisen liikenteen sujuminen on sekä kaupunkilaisille että turisteille tärkeä asia, mutta se on kaupungille myös imagokysymys.