Ajantasaista tulvatiedottamista

Unkari avaa oman radioaseman, Árvízvédelmi Rádió, kertomaan tulvatilanteesta. Uusi asema ottaa käyttöön Neó FM -aseman aiemman taajuuden. Uuden tilapäisen aseman lähetyksistä vastaavat Unkarin Radio ja Televisio. Toimintakaudeksi arvioidaan tässä vaiheessa kuukausi. Radioaseman ohjelma, jota lähetetään 24 h vuorokaudessa, muotoutuu tulvatilanteen etenemisen mukaan, toimittajina ovat valtiollisen radio- ja televisioyhtiön työntekijät. Aseman toiminta alkoi perjantai-iltana kello 20. – Asema hyödyntää osin MR1:n eli Kossuth-radion ohjelmatarjontaa. Ohjelmassa aiotaan keskittyä aiempaa perusteellisemmin Tonavan varren kylien ja kaupunkien asukkaiden kohtaloihin sekä tulvasuojelusta vastaavien viranomaisten ja padoilla työskentelevien tuhansien ihmisten, sotilaiden sekä väestönsuojelun, katasztrófavédelem, yksiköiden ja vapaaehtoisten työhön.

Uutisten mukaan taistelu tulvaa vastaan on kansallinen voimainkoetus, työtä, jota Unkarin armeijan yksiköt, väestönsuojeluyksiköt ovat tehneet jo päiväkausia hyvällä yhteis-suunnittelulla ja organisoidusti ja sankaruutta osoittavin voimainponnistuksin. Uusi radioasema pyrkii osaltaan auttamaan tätä menestyksekästä työtä ja tarjoa kuuntelijoille mahdollisuuden seurata tulvaa vastaan taistelvien työtä ajantasaisesti 24 h vuorokaudessa.

”Näinä vaikeina päivinä” on uutisten mukaan tärkeää, että, maahan julistettu hätätila, veszelyhelyzet, ei saa kääntyä traagiseksi katastrofiksi. Tässä eräs tärkeä työkalu on ajantasainen tiedottaminen. Radioaseman avaamisen tärkeänä tavoitteena pidettiin myös sitä, että kansalaisten informoimisen ohella autetaan myös kaikkien niiden tiedotus-välineiden työtä, jotka pitävät ensisijaisena tehtävänään tiedottaa kansalaisilleen  tulvatilanteen etenemisestä.