Jobbik profiloituu 22.9.

M1:n uutisten mukaan Unkarin oikeisto-oppositioon kuuluva Jobbik-puolue on laatinut järjestystä ylläpitävän ohjelman, rendvédelmi program, jonka tulisi vähentää väkivaltarikoksia, visszaszorítja az erőszakos bűncselekményeket; ohjelman mukaan puolue haluaisi kiristää henki- ja väkivaltarikosten rangaistusasteikkoa.

Kaakkois-Unkarin Nagykőrösissä lähellä Kecskemétiä puhunut puolueen varapuheen-johtaja ja parlamenttiedustaja János Volnér kertoi, millaisiin toimenpiteisiin hänen puolueensa Jobbik Magyarországért Moszgalom ryhtyisi rikollisuuden hillitsemiseksi, jos puolue pääsisi 2014 vaalien jälkeen hallitukseen.

Hänen mukaansa vankiloiden ylläpito tulisi siirtää yhteiskunnalta vangeille. Vankien tulisi tehdä työtä: työnteko ei olisi vain optio tai mahdollisuus, sillä vankiloita olisi pidettävä yllä työn tuloksena syntyneiden hyödykkeiden myynnillä. Uutisissa on aiemmin kerrottu vankilassa toimivasta leipomosta ja vankien tolteuttamasta vankilan saneeraus- ja laajentamisurakasta. Volnérin mukaan lainkuuliaisilla kansalalaisilla on oikeus odottaa, että vanki omalla työllään pitää yllä rangaistuslaitostaan.

Jobbik ottaisi myös jälleen käyttöön kuolemanrangaistuksen ja henkirikoksen, életellenes bűncselekmény, tehnyt olisi korvausvelvollinen koko elinikänsä, életfogytig.

Järjestyksen valvomista varten perustettaisiin lisäksi poliisin tueksi santarmilaitos, csendörség.