M1 ja M2 sekä 15. 12. alkaen M3

Magyar televízió, MTV, Unkarin julkisin varoin ylläpidetty televisio käynnistää uuden kanavan aiempien M1:n, M2:n, M2:n lastenkanavan, Dunan ja Duna Worldin sekä koelähetyksiä lähettäneen M3D:n rinnalle. Kanavan nimeksi tulee M3 tai, kuten uutisankkuri sanoi: M3 annó. Nimi viittaa ohjelmatarjontaan, joka tulee koostumaan Unkarin television arkistossa olevasta aineistosta. Uusi kanava aloittaa toimintansa 15. joulukuuta 2013. Ohjelmisto koostuu arkistossa olevista elokuvista sekä arkistofilmeistä eli aikoinaan nuorisolle tarkoitetuista ohjelmista ja erilaisten kykyjenetsintäkilpailujen taltioinneista (hiukan samaan tapaan kuin omalla Teema-kanavallamme, aineisto vain on monin verroin runsaampi).

Uuden kanavan avaamisella jatkuu uutisankkurin mukaan Unkarin julkisin varoin ylläpidetyn radion ja television, közmedia, toiminnan suunnitelmallinen laajentaminen. Toiminnasta ja sen taloudesta vastuussa on 2010 säädetyn lain mukaan radio- ja televisiotoimintaa tukeva ja niiden rahoituksesta vastaava säätiö, Médiaszolgáltatás-tamogató és vagyonklezelő alap. Uuden kanavan ohjelmiston perustan muodostaa siis yli 50 tolimintavuoden aikana kertynyt arkistoaineisto Kunigunda-kadun studioiden tai tuotantokeskuksen, gyártóbázis, yhteydessä olevassa arkistossa. Sieltä löytyy István a Kiraly -rockoopperan taltiointi, Tv-sarja a Tenkes Kapitánya ja vaikkapa synteettistä poppia soittaneen Bonanza Banzai -yhtyeen konserttitaltiointi.

Studioiden yhteydessä on 2300 m2 filmiarkisto, jossa sen johtajan mukaan on ½ miljoonaa nimikettä. Arkistoidun aineiston esittämiseen menisi yhtäjaksoista 24/7 -lähetysaikaa noudattaen 10 vuotta. Arkistossa säilytetään elokuvia, televisiolle tuotettuja opetus-aineistoja; helppotajuisia tiede- ja dokumenttisarjoja; urheiluohjelmia sekä mm. erilaisia kilpailuja ja kykyjenetsintäohjelmia. Sanalla sanoen aineistoa, jota mikään muu kanava ei voi esittää ja jota pitkiin aikoihin ei ole esitetty. Toisen asiantuntijan haastattelussa todetaan, että kysymys ei ole vain nostalgiasta, uusi kanava tarjoaa esimerkiksi nuorisolle myös uusia arvoja. – Tästä kan avasta tulee kaikkien kanava, ez a csatorna mindenki csatornája lesz, totesi em. Unkarin television toiminnasta vastaavan säätiön pääjohtaja Balázs Medveczky. Tarjolla on suunnaton määrä uudistettua ja digitalisoitua aineistoa dokumentteina, klassisen aseman saaneina tuotantoina, televisiomenestyksinä, jotka tuovat kaikkien katsottavaksi menneiden vuosien ja vuosikymmenten ihmeet. Kanava hyödyntää myös Unkarin tietotoimiston, MTI:n arkiston kuva-aineistoa. – Uutisten mukaan M3 tulee olemaan Unkarin television 5. kanava, joka herättää vanhat sisällöt jälleen eloon.