Lämmityskausi alkaa

Ilmojen viileneminen ja lämmityskauden alkaminen tuo uutisiin surulliset tapaukset häkämyrkytysten aiheuttamista kuolemantapauksista. Toisaalta annetaan ohjeita siitä, miten varautua tällaisten tilanteiden varalta. 14. lokakuuta uutislähetyksessä kerrotaan palovaroittimen (szén-monoxid riasztó) testauksesta sekä siitä, että 15.10. alkaen po. tilan hiilimonodsiditasoa mittaava varoitin on pakollinen kaikissa sellaisissa lastentarhoissa, kouluissa sekä majoitustiloissa, joissa lämmitykseen käytetään puuta tai maakaasua eikä esim. sähkövastusta tai kaukolämpöä. Sama koskee tietysti myös kuumavesivaraajia. Lämmityslaitteet on testattava määräajoin sekä kaasu- että häkä- eli hiilimonoksidivuotojen varalta.

Uusien asuinrakennusten osalta rakennustarkastuksesta vastaavat viranomaiset eivät myönnä muuttolupaa, ellei kiinteistössä ole palovaroitinta ja ellei nuohooja ole ilmoittaunut lämmityslaitteiden tarkastuksesta ja asennustöiden asianmukaisuudesta. – Uutiset muistuttavat myös siitä, että lämmityslaitteet on huollettava ja tarkastettava määräajoin.