Miskolcin raitiovaunuliikenne uudistuu

Miskolcin julkisen liikenteen tärkein linja ja ”elinhermo” lienee iitä-länsisuunnassa kulkeva raitiovaunlinja rautatieasemalta Diósgyőriin. Läntisen päätepysäkin mukaan linjat on numeroitu 1 V (päätepysäkki Majláth) ja 2 V (päätepysäkki Vasgyár). Osin EU-rahoituksella linja on peruskorjauttu ja linjaa 1 V jatkettu useita pyskinvälejä, myös kaikki linjan pysäkit on uudistettu.

20. tammikuuta aloitti liikennöintinsä ensimmäinen uusista raitiovaunuista, jotka on tilattu tshekkiläisiltä Škodan tehtailta. – Škoda on yksi vanhmmista edellen toimivista autonvalmistajista, joka nykyisin kuuluu saksalaiseen Volkswagen-konserniin. – Uusi raitiovaunu, joita luovutetaan Miskolcin kaupungin liikennelaitokselle kesään 2015 mennessä kaikikiaan 31 kappaletta, on matalalattiainen ja ilmastoitu. Raitiovaunuliikennettä koskeva investointi on kokonaisuudessaan 40 mrd. forinttia, josta kaluston osuus 19 mrd. Investoinnista suuren osan kattaa EU-rahoitus.

  • Lue lisää aiheesta (unkarinkielistä materiaalia) …
  • Oheisesta linkistä on ladattavissa Miskolcin liikennelaitoksen reittikartta.
  • Oheinen linkki sisältää Miskolcin julkisen liikenteen aikataulut.