Irmeli Kniivilä SUS:n puheenjohtajaksi!

Suomi-Unkari Seuran edustajakokous valitsi 26.4. 2014 Tampereen osaston puheenjohtajan Irmeli Kniivilän valtakunnallisen seuran puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajana jatkaa Heino Nyyssönen Jyväskylästä,  toiseksi varapuheenjohtajaksi tuli Seija Puha Vantaalta.

Helsingissä lauantaina 26. huhtikuuta pidetyssä Suomi-Unkari Seuran edustajakokouksessa Unkarin Helsingissä toimiva suurlähettiläs Kristóf Forrai toi lähetystön tervehdyksen edustajakokousväelle. Puheessaan suurlähettiläs Forrai käsitteli niin Unkarin huhtikuisia parlamenttivaaleja kuin Ukrainan tilannettakin. Yleisöllä oli myös mahdollisuus esittää kysymyksiä suurlähettiläälle, ja tätä mahdollisuutta käytettiinkin innokkaasti.

Myös Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen johtaja Gábor Richly esitti oman tervehdyksensä, jossa hän kiitti niin keskusseuraa kuin paikallisyhdistyksiäkin hyvästä yhteistyöstä ja toivoi samaa jatkossakin. Hän pyysi pitämään yhteyttä, tulemaan instituutin tilaisuuksiin. Richly ilmoitti myös, että se Suomen kaupunki, jossa ensi vuoden maaliskuun kansallispäivää vietetään ei ole vielä selvillä, joten halukkaat voivat ilmoittautua.

Totuttuun tapaan tässä edustajakokouksessa jaettiin myös vuoden 2013 István Rácz -palkinto. Palkinto myönnettiin Reima T. A. Luodolle, joka jo 60-luvulta lähtien on pitänyt Unkaria esillä monin tavoin: kirjoittanut maasta ja ihmisistä lukuisia kirjoja, toiminut yli 30 vuotta Espoon paikallisyhdistyksen puheenjohtajana, hoitanut tiiviisti suhteita niin ystävyyskaupunki Esztergomiin kuin myös muualle Unkariin.

Edustajakokous valitsi myös Suomi-Unkari Seuralle uuden hallituksen ja puheenjohtajat. Väistyvän puheenjohtaja Jorma Vuorisen tilalle uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kolmivuotiskaudeksi Irmeli Kniivilä Tampereelta. Heino Nyyssönen Jyväskylästä valittiin uudelleen varapuheenjohtajaksi ja toiseksi varapuheenjohtajaksi tuli Seija Puha Vantaalta.