Kunhalmin kujanjuoksi

MSZP:n puoluejohtoon ja nimekkäimpiin kansanedustajiin kuuluva koulutuspolitiikan asiantuntija Ágnes Kunhalmi on pyrkimässä puolueensa Budapestin puoluejohtajaksi. Hän tunnusti 17.6.  HVG.hu -uutisportaalin haastattelussa, että hänet 23-vuotiaana vuonna 2005 oli tuomittu sakkorangaistukseen julkisen asiakirjan väärentämisestä. Kunhalmi oli tuolloin työskennellyt puolueensa toimistossa, mutta 83000 forintin palkkansa niukkuuden seurauksena oli väärentänyt asiakirjan, jonka avulla saattoi julkisissa liikennevälineissä hyödyntää opiskelija-alennuksia.

Tekoaan katuva Kunhalmi ilmoitti kertovansa asiasta tarkoituksella juuri nyt ”ennen kuin jokin muu taho toisi asian esille”. Hän toivoi myös, ettei tapahtunut vaikeuttaisi häne puolueensa asemaan. Omasta mielestään hän oli edelleenkin rehellinen kansalainen ja toivoi, ettei tapahtuneen seurauksena menttäisi äänestäjiensa ja kannattajiensa luottamusta.

M1:n uutisille tämä ei riittänyt vaan se otti esille kevään parlamenttivaalien yhteydessä paljastuneen virheellisen tiedon, jonka mukaan Kunhalmilla olisi korkeakoulututkinto. Tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, sillä häneltä puuttui tutkintoon kuuluva vieraan kielen koe. Hän oli osallistunut po. kielikokeeseen jälleen vaalien alla, mutta haastattelussa – uutiset näyttivät videoleikkeen, jossa Kunhalmilta asiaa kysyttiin – tämä vastasi, että ei ollut ehtinyt vaalitaistelun aikana selvittää, oliko hän läpäissyt puuttuvan kielikoeensa vai ei. Vaalien alla virheellistä tietoa käsiteltiin  laajasti sähköisssä mediassa. Myöhemmin on selvinnyt, että Kunhalmi ei suoriutunut testistä, jonka hän aikoo uusia jälleen syksyllä.

Uutisten lainaaman Fideszin julkilausuman mukaan Kunhalmi oli joutunut kiinni uudesta väärennöksestä ja oli jo vuosia pettänyt valitsijoitaan.