Audi investoi 5 mrd. forinttia koulutukseen

Unkarissa toimiva Audin kokoonpanotehdas haluaa varmistaa ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden ja investoi toisen asteen koulutukseen 5 mrd. forinttia Luoteis-Unkarin Győrissä. – Tällä opetukseen kohdennetulla investoinnillaan Audi on tehnyt itsestään Unkarin uudistamisen erottamaton osan. Oktatási beruhazásával az Audi az ország megújítasának maradhatatlan részéve valt. Näin – M12:n uutisten mukaan – hehkutti puheenvuorossaan ulkomaankaupasta ja ulkopolitiikasta vastaava valtiosihteeri Szijjártó Péter tiistaina 22. heinäkuuta.

Kesäkuuhun 2015 jatkuvassa hankkeessa tullaan laajentamaan Győrin Audi-tehtaan koulua, neljännes kustannuksista tullaan osoittamaan hallituksen ja EU:n määrärahoista. Näin kerrotiin koulurakennuksen laajennusosan peruskiven muuraustilaisuuden yhteydessä. Unkarin valtion ja Audin yhteistyö on siirtynyt uuteen ulottuvuuteen, ja investointinsa ansiosta Audista on tulossa Unkarin uudistamisen erottamaton osa, totesi Szijjártó.

Hän muistutti myös siitä, että vuodesta 2010 lähtien Unkarin hallituksen keskeisiin tavoitteisiin on kuulunut peruskoulutuksen, közoktatás, uudistaminen. Hänen mukaansa on jatkuvasti reagoitava ympäröivän maailman muutoksiin. Näin Unkarin hallitus on myös tehnyt, kun se neljä vuotta sitten päätti ottaa tavoitteekseen maan uudelleenteollistamisen, ja että Unkarista kehkeytyisi Euroopan teollisuustuotannon keskus. Tämän politiikan lippulaivaksi tuli autoteollisuus, joka nykyisin on todella hyvässä iskussa, kiroppanó formában, maan teollisuustuotannosta sen osuus on 28 % ja viennistä 20 %.

Audin henkilöstöasioista vastaavan yksikön edustaja Thomas Sigi kertoi peruskiven muurauksen yhteydessä, että Unkarissa työskenteli hyvin koulutettuja, motivoituneita ja työtehtäviinsä sitoutuneita kollegoja, ja että viime kesästä lähtien tehdas täydellä teholla työskennellen on kehittynyt koko Volkswagen-konsernin strategisestikin merkittäväksi osaksi. Lisäksi se on koko alueen suurin tehdaslaitos, joka magneetin tavoin vetää puolueensa kaikkein kykenevintä työvoimaa. Thomas Faustmann, joka on Unkarissa toimivan Volkswagen-konsernin Audi-tehtaan, az Audi Hungaria Motor Kft., toimitusjohtaja kiinnitti huomiota siihen, että Audin, Unkarin valtion ja Győrin kaupungin yhteistyön tulokset osoittavat, että kolmikko kykenee yhdessä samaan aikaan suuremmoisia tuloksia.

Győrin pormestari Barkai Zsolt totesi puolestaan, että kaupunki on aina tukenut Audin perustaman koulun toimintaa ja tulisi tekemään kaikkensa sen menestymisen hyväksi. Laajennustyön toteutus merkitsee sitä, että verrattuna aloittamisvuoteensa 2010 koulu kasvaa nyt pinta-alataan lähes kolminkertaiseksi, lähes 10000 m2:n laajuiseksi. 1960- ja 1970-luvuilla rakennettu rakennuskokonaisuus tullaan modernisoimaan ja lisärakennukseen tulee suuri monitoimisali. Kun rakennustyöt on viety loppuun, voidaan myös opiskelijamäärä kasvattaa nykyisestä 350:stä kaikkiaan 650:een.