Ekumeenisen avustusjärjestön adventtikeräys

Ensimmäisen adventtikynttilän sytyttämisellä käynnistyi myös sunnuntaina 30.11.  Buda- pestissa Ekumeenisen avustusjärjestön, Ökumenikus Segélyszervezet, lahjoitusten keräys: soittamalla numeroon 1353 voi joka puhelinsoiutolla tukea 250 forintin summalla järjestön työtä.

László Lehel, avustuisjärjestön johtaja, elnök-igazgató, kertoi suunnuntain (30.11.) lehdistötilaisuudessa, että tämän vuoden keräysoperaation tunnus on rakkauden nälkä szeretetéhség. Tunnus kokoaa yhteen keräyksen tavoitteet: ruokaa nälkäisille, koteja kodittomille, toivoa toivottomille. Hän korosti, että avustusjärjestö ei tue vähäosaisia vain joulunaikaan vaan vuoden jokaisena päivänä. Avustusjärjestön työtä voi tukea mm. Unkarin valiionoopperan Pähkinänsärkijäfestivaaln yhteydessä ostetuilla herkuilla; ostamalla keräysorganisaation tuotteita P. Tapanin basilikan edustalle avatulla joulutorilla olevasta avustusjärjestön myyntokojusta; lunastamalla Tesco-tavarataloketjun jakamia 250 forintin avustuslipukkeita; pudottamalla lahjoituksensa isoihin poistitoimipaikkoihin sijoitettuihin avustuslippaisiin; avustusjärjestölle osoitetulla shekillä sekä verkkopankin kautta, online, maksettavin avustuksin. Unkarin radion ja television Jónak lenni jó! -nimisissä lähetyksissä sunnuntaina14. joulukuuta kerätään koko päivän ajan varoja avustusjärjestön toiminnan tukemiseksi, myös kaupalliset tv- ja radiokanavat järjestävät keräyksiä.

Avustusorganisaation hyväntekeväisyystyötä tukeva suurlähettiläs, nagykövet, Anikó Lévai [pääministeri Orbánin puoliso] kertoi, että avustusten keräyskampanjan sanoma ei ole vuosiern saatossa muuttunut: ”Rakennamme tänään samoille arvoille kuin 19 vuotta sitten: epäitsekkäälle solidaarisuudelle ja arjessa toimivalle rakkaudelle, cselekvő szeretet. Lévai lisäsi, että avustusjärjestö haluaa kiinnittää huomiota niihin vähäosaisiin, joita Ekumee- ninen avustusjärjestö haluaisi auttaa vuoden jokaisena 365 päivänä, että mahdollismman monelle perheelle tarjoutuisi arjessaan mahdollisuus päästä eroon köyhyydestä.

Tänäkin vuonna keräyksesä mukana olevan Tesco-ketjun johtajistoon kuuluva Zsolt Pálinkás kertoi, että 17. marraskuuta myymälöissä kaynnistetyssä operaatiossa on jaettujen lahjoituslipukkeiden avulla saatu kerätyksi toistaiseksi jo yli 22 miljoonaa forinttia.

Tiedotustilaisuuden päätökseksi puheenvuoron käyttäneet, hyväntekeväisyysorganisaation toinen suurlähettiläs István Koko Kovács, avustusorganisaatiota pitkään tukenutta E.on-energiayhtiötä edustanut tiedotuspäällikkö Zsuzsa Károlyi sekä vapaaehtoistyön-tekijänä auttanut laulajatar Kati Wolf soittivat kaikki avustusnumero 1353:een kiinnittääk- seen tällä tavoin huomiota siihen, miten yksinkertaisella ja nopealla tavalla voi toimia lahjoittajana.
Vuonna 1991 perustettu Ekumeeninen avustusjärjestö on eräs Unkarin suurimmista, kansainvälisestikin tunnetuista avustusjärjestöistä. Luonnonkatastrofien ja ihmisten aiheuttamien kriisien uhrien auttamisen ohella jatkuvan sosiaalisen toiminnan keskipisteessä on köyhimpien perheiden ja näiden lapsien auttaminen sekä yhteiskunnalliseen solidaarisuuteen kannustaminen.

Organisaatio auttaa koko Unkarin alueella 20 siaalisen työn kehittämiskeskuksen kautta yli 50 erillisellä palvelulla kriisiin joutuneita perheitä, lapsia, kodittomia, kärsiviä tai auttaa vaikeuksien voittamisessa niitä, jotka kamppailevat päästäkseen takaisin työrelämään. Ekumeeninen avususjärjestö on yli 20 toimintavuoden aikana auttanut tähän mennessä 36 maassa yhteensä 25 miljardilla forintilla ahdinkoon joutuneita.