Lukijatapaaminen Noémi Szécsin kanssa 28.9. klo 18

Unkarilainen kirjailija Noémi Szécsi (synt. 1976) kertoo teoksistaan ja vastaa myös kuulijoiden kysymyksiin Kansainvälisessä toimintakeskuksessa (Suvantokatu 13; 2. krs.) keskiviikkona 28. syyskuuta kello 18–19. Szécsi on vieraillut syyskuussa 2016 Tampereen kaupungin kirjailijaresidenssissä. Kääntäjä Tuula Komsi lukee kääntämiään katkelmia Szécsin tuotannosta.

”Kommunisti Monte Cristo” (Tericum, 2006) ja ”Suomalais-ugrilainen vampyyri” (2002) ovat Szécsin tähän saakka eniten julkisuutta saaneet romaaninsa ja myös ensimmäiset julkaistut teokset. Kumpaakaan ei ole vielä suomennettu. Hänen tuotantoonsa kuuluvat myös teokset Viimeinen kentauri [Utolsó kentaur (2009)], Rauhattomat [Nyughatatlanok (2011)] Mandragóra-katu 7. [Mandragóra utca 7 (2012)] ja Ajatustenlukija [Gondolatolvasó (2013)]. Szécsillä oli 2000-luvun alussa myös oma blogi, jossa julkaistut tekstit ilmestyivät kahtena niteenä Nuoren äidin päiväkirja [A kismama naplója (2003)] ja Vauvan muistelmat [A baba memoárja (2004)]

Lukijatapaamisessa 28.9. Szésci kertoo teostena luomisvaiheista. Tilaisuuteen osallistuu kääntäjä Tuula Komsi, joka on varta vasten suomentanut katkelmia edellämainituisita teoksista Kommunista Monte Cristo ja Finnugor vampír. Tilaisuus on suomen- ja unkarinkielinen. Illan isäntänä toimii kulttuurituottaja Seppo Parviainen kaupungin kulttuuripalveluista.

Hän opiskeli Budapestin ELTE-yliopistossa aluksi latinaa, mutta siirtyi myöhemmin lukemaan suomea ja englantia. Suomen opintojaan hän syvensi Helsingin yliopistossa perehtyen myös naistutkimukseen yliopiston Kristiina-instituutissa. Vuonna 2001 hän valmistui pääaineenaan sekä suomi että englanti. Vuponna 2002 hän vei loppuun myös Népszabadság-lehden organisoimat journalistiopinnot.

Yhteistyössä:
Tampereen kaupunki | Unkarin kulttuuri- ja tiedeinstituutti | Tampereen Suomi-Unkari seura ry.