Unkarilainen kirjailijavieras Laikussa 28.5.2023

Sunnuntaina 28.5.2023 klo 15:00 saamme Kulttuuritalo Laikun Luentosaliin kirjailija Boldizsár Fehérin kertomaan työstään ja julkaisuistaan.

Boldizsár Fehér syntyi vuonna 1992 ja asuu Budapestissa. Vuonna 2018 hän valmistui Budapestin Loránd Eötvös -yliopiston (ELTE) taidehistorian ja filosofian laitokselta.

Fehér on aina halunnut ansaita elantonsa kirjoittamalla, eikä hänellä ole koskaan ollut B-suunnitelmaa. Kaikki Fehérin perheessä työskentelevät kirjoittamisen parissa, eikä hän ole poikkeus: hänellä on jo kokemusta niin käsikirjoitusten, näytelmien, radiokabareekohtausten kuin standup-komediankin kirjoittamisesta. Fehérin ensimmäinen romaani Vak majom (’Sokea apina’) ilmestyi vuonna 2018, ja se voitti parhaan esikoisromaanin Margó-palkinnon. Hänen toinen teoksensa, novellikokoelma Nem nagy ügy (’Ei iso juttu’), julkaistiin vuonna 2022. Novelli Työpaikkahaastattelu (Állásinterjú) on peräisin tästä kokoelmasta. Fehérin mielestä arjen kiusalliset tilanteet ovat tärkeämpiä, mutta varmasti mielenkiintoisempia kuin uskommekaan. Niin kuin kokoelman nimikin osoittaa, teos ei käsittele elämän suuria kysymyksiä, vaan sitä, mitä suurten kysymysten välillä tapahtuu. Mitä meidän pitäisi esimerkiksi sanoa kampaajalle, jos hän pilaa hiuksemme? Tai entä jos naapuri on liian kiltti, eikä hänestä pääse eroon?

Täällä on luettavissa yksi hänen novelleistaan: https://culture.hu/…/blogi/boldizsar-feher:-tyohaastattelu.

Boldizsár Fehér on saapunut Suomeen Unkarin kulttuurikeskuksen kutsumana Haiharan taiteilijaresidenssin työskentelyjaksolle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Tervetuloa!