Jäsentiedote 2/2011

15.4.2011                     

KEVÄINEN TERVEHDYS, UNKARIN YSTÄVÄT!                        

 Lumet sulavat vauhdilla ja kevät etenee. Enää pieni hetki, ja saamme nauttia keskiyön auringosta. Nyt on aika muistaa teitä jäsentiedotteella ja tämän vuoden jäsenmaksulla.

Osaston sääntömääräinen vuosikokous pidettiin ma 28.2.11. Kokous hyväksyi vuoden 2010 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2011. Puheenjohtajaksi valittiin Riikka Maijanen.

Hallitukseen valittiin Ahti Korvanen, Tuula Niemelä ja Veikko Tepsa. Lisäksi Tiia Karhulahden tilalle yhdeksi vuodeksi valittiin Rauni Salmela. Jatkavia hallituksen jäseniä ovat Merja Leinonen ja Tuula Norberg. Hallitus valitsi varapuheenjohtajaksi Tuula Norbergin sekä sihteeriksi hallituksen ulkopuolelta Eriika Maijas

Vuoden 2011 jäsenmaksu on 25 €. Alennettu jäsenmaksu ns. vanhoilta eläkeläisiltä, jotka ovat maksaneet alennettua jäsenmaksua vuonna 2006 tai aiemmin, on 17 €. Yhteisöjäsenten jäsenmaksu on 50 € ja yritysten 100 €.

Teemme ystävyysmatkan Révfulöpiin 8. – 15.9.2011.

Matkan tarkka hinta ei ole vielä selvillä, mutta se tullee olemaan noin 650 € jäseniltä ja noin 700 € ei-jäseniltä. Hintaan vaikuttaa mm. lentojen hinta ja saako Révfülöpin Unkari-Suomi Ystävyysseura EU-rahaa vierailun järjestämiseen. Matka alkaa Sodankylän linja-autoasemalta to 8.9. klo 3.45, ja samaan paikkaan palataan to 15.9. noin klo 19.30. Näin matkaan lähteminen on helppoa, eikä lentokenttäkuljetuksista tarvitse huolehtia.

 Tuttuun tapaan asumme kotimajoituksessa ja unkarilaiset ystävämme järjestävät ohjelman ja ruokailut. Kotimajoitusta ei tarvitse arkailla, sillä useilla isäntäperheillä on talossaan erillinen huoneisto vieraita varten. Eli kenenkään ei tarvitse nukkua isäntäväen olohuoneen sohvalla.

 Alustavan ohjelman mukaan tiedossa olisi muun muassa tutustuminen Budapestin tärkeimpiin nähtävyyksiin, käynti Révfülöpin koululla, näkötornilla ja Ecserin kirkon raunioilla, kylpyläretki Hévíziin, viininkorjuujuhla Badacsonyissa, purjehdusta Balatonilla, retki Balatonin ylängön kansallispuistoon sekä tutustuminen Tapolcan kaupunkiin. Ohjelmaa riittää aamusta iltaan, eikä vapaa-ajan ongelmia ole. Mukana on koko ajan suomalainen matkanjohtaja sekä meille tuttu ja rakas Judit-täti, joka puhuu hyvin suomea.

Tiedossa on mielenkiintoinen ja tavallisesta lomamatkasta poikkeava reissu, jonka aikana pääsee tutustumaan unkarilaisiin ihmisiin, kulttuuriin ja luontoon. Unkarilainen arkipäivä ja juhla tulevat tutuksi. Ehdottomasti parasta näillä ystävyysmatkoilla on se, että pääsee kokemaan sen aidon ystävyyden ja vieraanvaraisuuden, jonka vain sukulaiskansa voi tarjota.

 Lisätietoja antaa ja ilmoittautumisia vastaanottaa Riikka puh. 040 518 2696, sähköposti riikka.maijanen@pp2.inet.fi . (Huom! Riikka on Armeniassa 25.4. – 3.5., eikä vastaa silloin puhelimeen tai sähköposteihin.)

Pidämme jäsenillan toukokuussa viikolla 19. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan Sompion järjestöpalstalla. Sähköpostillisille jäsenillemme lähetämme myös henkilökohtaisen viestin. Jäsenillassa keskustellaan tarkemmin Unkarin matkasta. Siellä on myös mahdollista katsella kuvia aiemmilta matkoilta. Ja tietysti herkutellaan unkarilaisella ruualla omakustannushintaan, 10 €/hlö.

 Tuttuun tapaan osallistumme Kitisen Kesän kylätorille la 6.8. Myymme siellä ainakin arpoja, mahdollisesti jotain muutakin. Ja tietenkin esittelemme toimintaamme. Tarvitsemme kyseiselle päivälle iloista talkooväkeä, ilmoittautumiset Riikalle.

Kummiopiskelijamme Bence on tulossa viettämään pääsiäistä Sodankylään. Jos haluat hänet vieraaksesi lauantaina 23.4., ota yhteyttä Riikkaan. Bence on mukava poika ja todella innokas keskustelija.

Aurinkoista kevättä!