Jäsentiedote 2/2012

JÄSENKIRJE 2/2012

15.10.2012

 

 

HYVÄ UNKARIN YSTÄVÄ,

 

kesä on ohi ja syksy saapunut. Syksyn myötä osastollammekin on taas aktiivisemmin toimintaa: olemme saaneet uuden kummiopiskelijan Lapin Yliopistosta, unkarilaiset ystävämme tulevat vierailulle Sodankylään ja joulumyyjäisetkin lähestyvät.

 

Virallisen delegaation vierailu

Kesäkuun alussa Sodankylän kunta kutsui virallisen delegaation Révfülöpistä Ystävyyskuntakokoukseen Espooseen ja sen jälkeen vierailulle Sodankylään. Révfülöpiä edustivat Katalin Barsi ja Melinda Dömötöri (ent. Posch). Vieraat keskustelivat kunnan edustajien kanssa, miten yhteistyötä voitaisiin tehdä käytännön tasolla, ettei se jäisi vain juhlapuheisiin. Katille ja Melindalle esiteltiin viileää ja sateista, mutta silti kesäistä Sodankylää. Vierailun aikana vietettiin osastomme jäseniltaa Riikan luona. Melinda sai myös käytännössä tutustua terveyskeskuksen toimintaan ja suomalaiseen terveydenhoitoon, sillä hän loukkasi matkan aikana nilkkansa. Onneksi vamma ei kuitenkaan ollut vakava.

 

Kummiopiskelija           

Osastomme uusi ystävä Lapin Yliopiston vaihto-opiskelijoista on Zsigmond Lucza, hieman yli 30-vuotias kuvataiteilija ja taiteiden jatko-opiskelija. Toivomme hänen vierailevan Sodankylässä  pari kertaa syyslukukauden aikana. Jos olet käymässä Rovaniemellä, voit järjestää hänen kanssaan tapaamisen myös siellä. Zsigmond puhuu unkarin lisäksi englantia ja saksaa. Hänen sähköpostiosoitteensa on luczazsigmond@gmail.com ja unkarilainen puhelinnumeronsa +35 20 564 5645.

 

Unkarilaiset vieraat

Révfülöpistä iloksemme saapuu kuuden hengen ystävyysryhmä su 28.10. – su 4.11.2012. Mukana ovat rakas ystävämme Judit Kristó, toista kertaa Sodankylään tuleva Krisztina Bálint (István-papin vaimo) tyttärensä Lucan (13 v.) kanssa sekä Rita Pálné tyttäriensä Katan (23v.) ja Jankan (20 v.) kanssa.

 

Tällä kertaa majoitamme vieraamme keskustassa olevaan Kolmen Veljeksen majataloon. Ajatuksena on, että he voisivat halutessaan viettää aikaa yhdessä ja tutustua Sodankylään myös omatoimisesti.

 

Olemme pyytäneet vierailtamme toiveita, mitä he haluaisivat nähdä ja tehdä täällä Lapissa. Ohjelma onkin rakennettu hyvin pitkälle näiden toiveiden mukaan. Vierailun aikana hyödynnämme tietenkin paikkakuntamme ja alueemme tapahtumia, mm. lasten ja nuorten kulttuuriviikon ohjelmistoa.

Vierailun ohjelma on ohessa.

 

Vierailun aikana tarvitsemme kuljetusapua niin lentokentältä hakemiseen kuin sinne viemiseenkin sekä tietenkin retkille. Kuljettajille maksetaan polttoainekulut sekä mahdolliset pääsymaksut ja ruokailut.

Apuvoimia tarvitsemme myös ruokailujen järjestämiseen. Pienikin apu otetaan ilolla vastaan!

 

Pyhätunturin ja Luoston retkille jäsenemme ovat tervetulleita omakustanteisesti.

Ilmoittautumiset retkille Riikalle (puh. 040 518 2696 tai riikka.maijanen@pp2.inet.fi) ke 24.10. mennessä.

 

Révfülöp-ilta

Kesällä Melindan ja Katin käydessä Sodankylässä sovimme, että ystävyysryhmän vierailun aikana järjestämme kaikille avoimen Révfülöp-illan, jolloin kerromme kuvin ja sanoin sodankyläläisille uudesta ystävyyskunnastamme.

 

                      Révfülöp-iltaa vietämme kunnantalolla ke 31.10.2012 klo 18.

Vieraamme kertovat kuvin ja sanoin omasta kotikunnastaan sekä tarjoavat pieniä maistiaisia. Sodankylän kunnan edustaja kertoo Sodankylän ja Révfülöpin kuntien yhteistyöstä. Lisäksi laulamme ja tanssimme yhdessä. Tilaisuus on maksuton, mutta arpajaisten takia kannattaa ottaa mukaan pari kolikkoa. Tuo ystäväsikin tullessasi!

 

Varsinaisen kaikille avoimen tilaisuuden jälkeen tarjoamme vieraillemme illallisen ja istumme iltaa heidän kanssaan kunnantalon kahviossa. Olet lämpimästi tervetullut myös tähän tilaisuuteen!

 

Jäsenilta ja pikkujoulu

Yhteistä jäseniltaa ja pikkujoulua vietämme la 3.11. klo 18 Alan talolla. Se on samalla jäähyväisillallinen vieraillemme. Aputontut ovat tervetulleita paikalle klo 16 lähtien, sillä tuttuun tapaan kokkaamme yhdessä. Tällä kertaa herkuttelemme jouluisella, suomalaisella ruualla. Ateriasta juomineen perimme omakustannushinnan 10 e/hlö. Ilmoittautuminen Riikalle to 1.11. mennessä.

 

Vieraiden vapaa-aika

Vieraillamme on vapaa-aikaa aamulla pe 2.11. ja la 3.11. Silloin on mahdollista viettää aikaa heidän kanssaan esimerkiksi ostoksilla, kävelyretkellä tai kutsua heidät (tai joku heistä) vierailulle. Olethan päällekkäisyyksien välttämiseksi yhteydessä Riikkaan, jos olet halukas ”eskorteeraamaan” vieraitamme.

 

 

Joulumyyjäiset

Perinteiset joulumyyjäiset on 15. – 16.12. kunnantalolla. Näillä näkymin osallistumme myyjäisiin, mutta ehkä vain yhtenä päivänä. Otamme mielellämme myytäviä tuotteita (esim. leivonnaisia, joulukoristeita, käsitöitä) vastaan. Tarvitsemme myös vapaaehtoisia hoitamaan osastomme myyntipöytää.

 

Jäsenmaksuasiaa

Tämän jäsentiedotteen mukana tulee jäsenmaksulappu niille jäsenillemme, joilta emme syystä tai toisesta ole saaneet suoritusta tämän vuoden jäsenmaksusta. Mikäli et enää halua olla mukana toiminnassamme esimerkiksi muuttuneen elämäntilanteen vuoksi, olethan ystävällinen ja ilmoitat siitä Riikalle tai Eriikalle. Yhteystietomme löydät kirjeen alalaidasta.

 

Vauvauutisia

Entinen kummiopiskelijamme AnnaMária (Marina) Kósa on vastikään saanut pienen pojan ranskalaisen miehensä kanssa. Pikkuherran strategisia mittoja tai nimeä emme ole vielä saaneet. Mutta suuret, lämpöiset onnittelut Marinalle perheineen!

 

Nykyään Belgiassa asuvan Eszter Bedyn kaksospojat ovat nyt noin vuoden ikäisiä. Viimeisimmässä saamassamme kuvassa veljekset seilasivat äidin pyykkikorilla pitikin maailman meriä.

 

 

Aurinkoista loppu syksyä! Tervetuloa tapahtumiin ja tapaamaan unkarilaisia ystäviämme!