26.9. on Euroopan kielipäivä myös Tampereella

Euroopan kielten päivää tai Euroopan kielipäivää (European Day of Languages, EDL) vietetään torstaina 26. syyskuuta kaikissa EU-maissa. Eri oppilaitoksissa ja eri paikkakunnilla päivää vietetään hiukan erilaisin aktiviteetein. Tampereella järjestetään avoin yleisötilaisuus Kaupunginkirjasto Metsossa klo 17 alkaen. Teemana ovat anekdootit, joita kerrotaan Euroopan eri kielillä ja käännetään tietysti suomeksi. Tampereen Suomi-Unkari Seura (Zita Székely) on mukana tilaisuudessa unkarinkielisellä anekdootilla.

Tampereen yliopiston kielten oppimiskeskus (Pinni B5071) tarjoaa kello 11–17 kulttuuritietoa, maistiaisia ja uusia tuttavuuksia. Kielten oppimiskeskus juhlistaa Euroopan kielipäivää 26.9.  saattamalla kieltenoppijat ja natiivipuhujat yhteen. Päivä tarjoaa mahdollisuuden tavata kansainvälisiä  opiskelijoita, saada uusia ystäviä – ja ennen kaikkea: kuulla ja puhua  Euroopan kieliä!