Unkarin urheiluhistorian lyhyt mutta iloinen oppimäärä

Tervetuloa seuraamaan Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin tutkijan Katalin Miklóssyn esitelmää, joka käsittelee Unkarin urheiluhistoriaa.

Tilaisuus pidetään pe 1.9.2023 klo 18.00 Suomi-Unkari Seuran toimitiloissa Pasilassa, ja sitä voi seurata myös etäyhteydellä Zoomissa.

”Budapestin yleisurheilun maailmanmestaruuskisojen yhteydessä voi olla kiinnostavaa kurkistaa Unkarin urheiluhistoriaan. Monet suomalaiset ehkä muistavat Stalinismin aikana kansainvälistä mainetta niittäneen ”kultaisen jalkapallojoukkueeen” tai nujerretun 1956-vallankumouksen jälkeen käydyn verisen Unkari–Neuvostoliitto-vesipalloturnauksen tai sen, kuinka yhdessä ihmeteltiin, miten oli mahdollista, että pääosin kuivasta maasta tuli 1980-luvulla vesiurheilulajien suurvalta.

Mutta muistaako kukaan, että Unkari sai kansainvälistä huomiota jo vuonna 1851 menestyttyään Lontoon shakkikisoissa, tai että Unkarin Yleisurheiluseura perustettiin 1875?

Esitys luotsaa kuulijoita läpi unkarilaisen urheilun hohdokkaan historian.”

Tilaisuuden lopussa on vapaata keskustelua ja mahdollisuus esittää kysymyksiä luennoitsijalle.


Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä Pasilassa (Ratavartijankatu 2 A) tai alla olevan linkin kautta. Pasilaan tulevia pyydetään ilmoittautumaan tapahtumaan sähköpostitse helsinginsus@gmail.com

Unkarin urheiluhistorian lyhyt, mutta iloinen oppimäärä 

https://helsinki.zoom.us/j/66195113956
Meeting ID/Tunnus: 661 9511 3956
Salasanaa ei ole, osallistujat odottavat hyväksyntää ”odotushuoneessa”.