Miten Krasznahorkai kääntyy suomeksi?

Keskustelun tallenne on katsottavissa Sivullinen_lava -YouTubekanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=dr4j9XtvY7Y

Miten Krasznahorkai kääntyy suomeksi? Tervetuloa seuraamaan keskustelutilaisuutta!

MISSÄ: Rosebud Sivullinen -kirjakauppa, Kaisa-talo, Kaisaniemenkatu 5, 00100 Helsinki. Tila on esteetön. Tilaisuus on maksuton.

MILLOIN: lauantaina 22.10.2022 kello 17­−18

MITÄ: Unkarilaisen kirjallisuuden tuntija ja suomentaja Anna Tarvainen sekä kääntäjä Minnamari Pitkänen keskustelevat László Krasznahorkain teoksesta Vastarinnan melankolia sekä unkarin kielen kääntämisestä.

László Krasznahorkai (s. 1954) on kansainvälisesti arvostettu unkarilainen nykykirjailija, joka tunnetaan haastavan hitaasta tyylistään. Hänen romaaneissaan on usein dystooppisia ja melankolisia teemoja.

Minnamari Pitkänen on suomentanut kaksi Krasznahorkain romaania. Vuonna 1985 ilmestyneen romaanin Sátántangó suomennos Saatanatango (Teos) ilmestyi vuonna 2019. Az ellenállás melankóliája ilmestyi vuonna 1989. Sen suomennos Vastarinnan melankolia (Teos) julkaistiin tänä vuonna. Molemmat käännökset ovat saaneet kriitikoilta ylistäviä arvioita.

JÄRJESTÄJÄT: Suomi-Unkari Seura, Helsingin Suomi-Unkari Seura ja Rosebud

LISÄTIETOJA: Jaana Nykänen, nykanenjaana2@gmail.com tai Ulla Lång, ullalang@hotmail.com

Jos et pääse paikalle, voit seurata tilaisuuden livestriimiä osoitteessa youtube.com/SivullinenStage

Tervetuloa mukaan!